Books

”Over je schouder” verschijnt in oktober 2023

Uitgeverij ‘StoryLand’, in 2020-2021 ‘uitgeverij van het jaar’. Het boekomslag werd ontworpen door het wereldvermaarde MaryDes Disigns die meerdere internationale wedstrijden won met haar prachtige covers.

Twee genres werden mooi door elkaar geweven: het thriller-genre en het erotisch-romantische-genre. Het thriller-aspect toont de onwaarschijnlijke dekmantels die psychopaten gebruiken om hun misdaden te verbergen. In het erotisch-romantische verhaal zoekt hoofdpersoon, Eline, haar seksuele identiteit en beleeft erotisch geladen romances. Haar avontuur met een kunstschilder is er een sprekend voorbeeld van.

Als vriendin van de eerste slachtoffers wil ze bovendien de dader, of daders vinden. Eline wordt achtervolgd en is het slachtoffer van stalking, daardoor kijkt ze dikwijls over haar schouder. De internationale maffia maakt de zoektocht naar de daders gevaarlijk. Het boek gaat over twee moordzaken: twee oude en twee nieuwe, zelfde modus operandi, zelfde verantwoordelijke psychopaat.

“Eerst is eerst” verscheen op 6 september 2019

Het debuut van Jan Roskams speelt zich grotendeels af in ‘s-Gravenwezel.
Pierre d’Anvers, een Belgische dokter die in Amerika woont en werkt, maar geboren op het kasteel van ‘s-Gravenwezel, sterft op raadselachtige wijze. Zijn zoon Philippe d’Anvers, archeoloog, wil absoluut de schuldige kennen. Hij gaat naar België, samen met Thomas, een briljant student van hem en met Jessica, een ex-studente die hopeloos verliefd is op Philippe. In het kasteel van ‘s-Gravenwezel begint de zoektocht, daarover gaat het boek.