Over …

Jan Marcel Stephaan Roskams

Hij werd geboren in Zomergem (tegenwoordig Lievegem, Oost-Vlaanderen) op 6 september 1944, als jongste van een gezin van zeven kinderen. Zijn moeder Mimie van Vooren, werd geboren in Nederland en zijn vader Dieudonné Roskams, in België. Hij voelt zich een rasechte Antwerpenaar, hij bracht zijn hele leven door in en rond deze prachtige stad. Nu woont hij in ’s-Gravenwezel en is een van de achterburen van het kasteel. Hieruit putte hij zijn inspiratie voor zijn debuut: “Eerst is eerst”.

Zijn tweede boek ‘Over je schouder’ verschijnt in oktober 2023. De inspiratie voor dit boek vond zijn oorsprong in een beeld dat hem niet losliet: een levenloos vrouwenlichaam in een bad. Moord of zelfmoord? Vrij vlug groeide dit beeld uit tot een volledig verhaal.

Jan heeft reeds een beeld op zijn netvlies voor zijn derde boek…

Jan Roskams was de oudst-debuterende auteur van thrillers in het Nederlandstalige gebied. Hij begon thrillers te schrijven toen hij al een tijdje met pensioen was.

Hoewel hij zijn professioneel leven doorbracht met cijfers, budgetten en balansen is zijn passie schrijven. Het scheppen van een denkbeeldige wereld waarin fictieve personages zich bewegen tussen leven en dood, liefde en haat, vriendschap en vijandschap, kortom de emoties van het leven.

Jans muze en geliefde is Danielle Ryckaerts. Samen leiden ze een druk leven in ’s-Gravenwezel.

Website auteur: www.janroskams.be