Over …

Jan Marcel Stephaan Roskams

Hij werd geboren in Zomergem (tegenwoordig Lievegem, Oost-Vlaanderen) op 6 september 1944, als jongste van een gezin van zeven kinderen. Zijn moeder Mimie van Vooren, werd geboren in Nederland en zijn vader Dieudonné Roskams, in België. Hij bracht zijn hele leven door in en rond Antwerpen. Nu woont hij in ’s-Gravenwezel en is een van de achterburen van het kasteel. Hieruit putte hij zijn inspiratie voor zijn eerste boek: “EERST IS EERST”.

Jan Roskams is de oudst-debuterende auteur van thrillers in het Nederlandstalige gebied. Hij begon thrillers te schrijven toen hij al een tijdje met pensioen was.

Hoewel hij zijn professioneel leven doorbracht met cijfers, budgetten en balansen is zijn passie schrijven. Het scheppen van een denkbeeldige wereld waarin fictieve personages zich bewegen tussen leven en dood, liefde en haat, vriendschap en vijandschap, kortom de emoties van het leven.

Zijn dochters Tania en Birgit gaven hem vijf prachtige kleinkinderen. Bij Tania zijn dat: Jorrit, Rugen en Amber. Bij Birgit: Inya en Yens.

Zijn muze en geliefde is Danielle Ryckaerts, zij heeft drie kinderen, Didier, Aline en Anthony en ook vijf prachtige kleinkinderen: Olivier, Charlotte, Manu, Arthur en Matteo. Danielle en Jan leiden samen een druk leven in ’s-Gravenwezel.

Website auteur: www.janroskams.be