Mijn eerste stappen in de wereld van de boekenverkopers

Beste lezers,

Mijn laatste bericht op deze website dateert weeral van een aantal maanden geleden. De tijd vliegt. Nu de dagen weer steeds korter worden en er ons nog nauwelijks zestig dagen resten van 2019, wil ik jullie graag updaten over de voor- en tegenspoed van een debuterend boekenschrijver (en -verkoper!).

Is schrijven voor mij een passie dan neigt verkopen meer naar een opdracht. Op signeersessies word je wel fier als zich een rijtje vormt voor je tafel. Dat ondervond ik op zaterdag 26 oktober (2019) op de verwendag van de bibliotheek in Schilde waar het bijzonder prettig was om tussen 3 dichters te zitten en te spreken. Op zondag 27 oktober was ik op de “openboekdagen” van Standaard Boekhandel in Schilde. Deze evenementen waren een groot succes, in Standaard Boekhandel was ik de bestverkochte auteur van het weekend. De reclame in de vitrine en het enthousiasme van mijn echtgenote Danielle lagen samen met mijn boek aan de oorsprong van het succes. 50 boeken gingen daar over de toonbank op anderhalf uur, ze maakten het totale aantal verkochte boeken al aanzienlijk. Het gaat goed!

Al bij al is het harder werken dan ik dacht; het boek blijvend in de kijker zetten is niet altijd makkelijk, het is ook een beetje mijn “eigen kind”Nog geen uur geleden klopte er iemand op mijn autoruit om te zeggen dat ze op de warmste dag van het jaar mijn boek in een ruk had uitgelezen, ze kon niet wachten op de tweede en informeerde of het vorderde.  Dat en de vele positieve reacties die ik de afgelopen weken heb gekregen, doen je met plezierverder werken.

In de bibliotheek van Schilde is “Eerst is eerst” beschikbaar, ook in de bib van Wijnegem. Bij de Boekuil in Mortsel ligt hij te pronken en natuurlijk bij de Standaard in Schilde. Op alle online platformen is hij eveneens verkrijgbaar.
Ik werk tussendoor aan teksten om in boekenwinkels en kleine zalen te spreken en boeken aan de man te brengen.

Zo, beste lezers, je merkt dat boeken schrijven en ze verkopen hard werken is! Maar zolang jullie ze lezen is er geen vuiltje aan de lucht.

Jan Roskams
31 oktober 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *